Maak vanavond deze lekkere aardappelsalade met bonen, komkommer en gaperon. Gaperon is een Franse witschimmel kaas uit de Auvergne. Hij wordt het jaarrond gemaakt van zowel gepasteuriseerde als ongepasteuriseerde melk. Deze kaas herken je aan zijn knoflooksmaak. Door dat knoflooksmaakje vind ik hem ook zo lekker in salades. Je kunt gaperon kopen bij goed gesorteerde kaaswinkels.

Maaltijdsalade voor 2 personen

20 g blanke hazelnoten
600 g vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
300 g sperziebonen, afgehaald
250 g sugarsnaps, afgehaald
3 el olijfolie extra vierge
1 el grove mosterd
1 el citroensap
4 el fijngehakte platte peterselie
½ kleine komkommer, in dunne plakjes geschaafd
150 g gaperon kaas, in stukjes

Leg de hazelnoten op een stuk aluminiumfolie op het rooster in de oven en zet de oven op 200 °C. Rooster de noten in ± 8 lichtbruin. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Hak de hazelnoten grof.

Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar. Kook de sperziebonen en de sugarsnaps in gezouten water in 5-7 beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud. Laat ze goed uitlekken.

Klop een dressing van de olijfolie, de mosterd, het citroensap, 3½ eetlepel van de peterselie en versgemalen peper en zout naar smaak.

Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen en afkoelen. Verdeel de aardappelen met de bonen, de sugarsnaps, de komkommer en de Gaperon over een schaal.

Lepel de dressing erover en garneer met de achtergehouden peterselie. Serveer de aardappelsalade met bonen, komkommer en gaperon direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tips
• Ook lekker met boerenbrie in plaats van de gaperon.
• Vervang de gaperon ook eens door gorgonzola of een roodflorakaas zoals de époisses of een trappistenkaas.

Nog meer lekkere maaltijdsalades

Salade met geroosterde aubergine en schapenkaas
Salade met rucola, avocado, wortel en mozzarella
Aziatische salade met garnalen en mango
Pittige kikkererwtenballetjes met spinaziesalade
Aardappelsalade met komkommer, tomaat en kip