Dit recept van aardbeien tiramisu met yoghurt schreef ik voor de Hello Jumbo. Een echte tiramisu maken doe je natuurlijk met mascarpone, ei, sterke koffie en lange vingers. Deze zomerse tiramisu zonder ei, koek, likeur en koffie maar met Griekse yoghurt en zoete Hollandse aardbeien smaakt ook verrukkelijk. Een heerlijk toetje met aardbeien voor het weekend!

Nagerecht voor 4-6 personen

200 g yoghurt Griekse stijl 0% vet
1 zakje vanillesuiker
250 ml slagroom
500 g aardbeien, in plakjes
1 el fijngesneden munt
Extra nodig: mixer met garde(s), schaal

Roer de yoghurt met de vanillesuiker door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de yoghurt.

Verdeel het yoghurtmengsel en de aardbeien in laagjes over een glazen schaal. Zet de schaal 20 minuten in de koelkast. Bestrooi de aardbeien tiramisu vlak voor het serveren met de munt.

Bereidingstijd: ± 20 minuten (+ 20 minuten wachttijd)

Tips
• Ook met ander zomerfruit smaakt deze tiramisu lekker. Vervang 250 g van de aardbeien door een combinatie van blauwe bessen en frambozen.
• Maak de aardbeien tiramisu ook eens in kleine glaasjes.