De allerlekkerste amandelkoekjes maak je in een handomdraai. Deeg kneden, koekjes vormen, garneren, afbakken en klaar zijn deze verrukkelijke amandelkoekjes. Een heerlijk en makkelijk te maken koekje voor als je snel lekkere koekjes wilt bakken.

Voor ± 28 koekjes

200 g amandelmeel
175 g suiker
2 tl citroenrasp
2 eiwitten
Garnering naar wens zoals geschaafde amandelen, pijnboompitten, poedersuiker en/of jam
Extra nodig: mixer met deeghaken en een bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng het amandelmeel met de citroenrasp in een kom. Klop de eiwitten los en voeg, al kloppende met de mixer, beetje bij beetje de eiwitten toe aan het amandelmengsel totdat het deeg stevig is en nog een beetje plakkerig. Het kan zijn dat je nog een beetje eiwit over hebt!

Vorm naar wens kleine ronde balletjes (ø ± 3 cm) en/of staafjes van het amandeldeeg en druk ze iets plat. Plakt het deeg erg aan je handen? bestuif ze dan met wat poedersuiker. Garneer de koekjes naar wens met amandelschaafsel en/of poedersuiker, pijnboompitten of maak met een vinger een klein kuiltje in de koekjes en lepel er een beetje jam naar keuze in.

Bak de koekjes in ± 15 min. lichtbruin en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Bereidingstijd: ± 20 minuten + afkoelen
Oventijd: ± 15 minuten

Tips
• Geen amandelmeel in huis? Maal dan 200 g blanke amandelen met de suiker en de rasp in een keukenmachine fijn.
• Vervang voor pistachekoekjes de amandelmeel door 200 g gemalen pistachenootjes.