Dit amandeltaartje met zomerfruit is eenvoudig te maken en in ongeveer een uur klaar. Met frambozen, bramen en blauwe bessen maak je er een lekker zomers taartje van. Het filodeeg geeft het taartje een lekker knapperig korstje.

Voor 8 punten

4 vellen filodeeg
85 g zachte boter
3 eieren
70 g suiker
75 g bloem
75 g amandelmeel
(2 el melk)
75-100 g frambozen, bramen en/of blauwe bessen
1/2 el poedersuiker
Extra nodig: ronde lage bakvorm ø 20 cm, bakpapier, mixer met gardes

Leg een stuk bakpapier (30×30 cm) op het werkvlak. Leg er een vel filodeeg op. Bestrijk het met water en leg er kruiselings nog een vel filodeeg op en bestrijk het met water. Herhaal dit met de ander twee vellen deeg. Bestrijk het laatste vel niet met water. Leg het vel bakpapier met het deeg in de vorm.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop de boter met de eieren en de suiker lichtgeel en dik. Spatel de bloem, de amandelmeel en een snufje zout erdoor. Als het beslag te dik is voeg dan 1-2 el melk toe. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van het deeg en strijk het uit. Verdeel de helft van het fruit erover en schep de rest van het beslag erop. Verdeel de rest van het fruit erover en druk het iets in het beslag.

Knip het filodeeg rond af maar laat drie cm van het deeg overhangen. Rol de rand lekker rommelig naar binnen en bestrijk hem met water. Bak het taartje in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten lichtbruin en gaar. Controleer de gaarheid door er met een satéstokje in te prikken, het moet er droog uit komen. Bestuif het amandeltaartje met zomerfruit met poedersuiker en serveer het lauwwarm.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Variatietip
Dit taartje is ook heel lekker met partjes pruim in plaats van de bramen, frambozen en bessen.