Deze leuke appel-rozentaartjes zag ik regelmatig voorbij komen! Meestal grote taarten maar ook af en toe eenpersoonsgebakjes. En telkens denk ik die moet ik toch ook eens proberen te maken. Ze zien er zo leuk uit! Dus van de week maar eens aan het experimenteren geslagen. En dit is het uiteindelijke resultaat geworden. Prachtige taartjes die ook nog eens heel erg lekker smaken!

Gebak voor 4 personen

2 plakjes roomboter bladerdeeg
1 stevige appel met rode schil
1 el citroensap
bloem om uit te rollen
3-4 el mascarpone
1½ el kristalsuiker
1 tl kaneelpoeder
rozenwater
poedersuiker
Extra nodig: muffinvorm, 4 stukjes bakpapier, appelboor, deegroller, eventueel aluminiumfolie

Laat de plakjes iets ontdooien maar niet helemaal zacht worden. Bekleed de muffinvorm met de stukjes bakpapier.

Was de appel, halveer hem en snijd met het boterbolletjeslepel of theelepel het klokhuis eruit. Snijd de helften in dunne plakjes.

Schep er het citroensap en 3 el water door. Laat de appelpartjes in de magnetron in 4 minuten op 300 Watt zacht en glazig worden. Schep ze tussentijds eenmaal voorzichtig om. Laat ze afkoelen.

Verwarm de heteluchtoven voor tot 200 °C.

Bestuif het werkvlak met bloem en rol de plakjes deeg uit tot 12 x 20 cm. En snijd ze in de lengte middendoor.

Bestrijk de repen met de mascarpone en verdeel de plakjes appel erover. Leg ze met de bolle kant naar boven op de stroken deeg en laat ze ± 1½ cm uitsteken.

Bestrooi met de suiker en het kaneelpoeder. Vouw het deeg dubbel over de onderzijde van de plakjes appel heen.

Rol de stroken op en leg de rozentaartjes voorzichtig in de met bakpapier beklede holletjes van de muffinvorm. Druppel er rozenwater naar smaak over. Gebruik weinig rozenwater want de smaak is heel overheersend!

Bak de appel-rozentaartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze met het bakpapier uit de muffinvorm en zet ze op een bakplaat. Bak ze in nog ± 15 minuten mooi lichtbruin en gaar. Wordt de bovenkant te donker, dek ze dan af met een stukje aluminiumfolie.

Neem de taartjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 30 minuten

Tip
Heb je geen magnetron breng dan 200 ml met 3 el citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en schep de appelpartjes erdoor. Laat de appel ± 7 minuten staan en schep ze tussentijds eenmaal om.