Zo’n lekkere appeltosti met jam en kaneel gaat er altijd wel in. Tosti ham-kaas is weliswaar de meest gegeten tosti maar zo’n zoete tosti vind ik bij tijd en wijle ook heel erg lekker. Of verras de kinderen met zo’n lekkere zoete warme tosti als ze met koude neuzen vanuit school thuis komen!

Voor 4 tosti’s

1 grote appel (bijv. Elstar)
8 sneetjes brood naar keuze (volkoren, meergranen, donker)
8 el jam of confiture (bijv. bosbessen en vijgen)
kaneelpoeder
Extra nodig: tosti-ijzer, tosti-apparaat of broodrooster waar tosti’s in gemaakt kunnen worden

Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne partjes.

Bestrijk de sneetjes brood met jam naar keuze. Verdeel de partjes appel over de helft van het brood, bestuif met een beetje kaneelpoeder en druk de andere boterhammen erop.

Bak de tosti’s in een tosti-ijzer, tosti-apparaat of broodrooster mooi bruin.

Snijd ze schuin middendoor en laat ze even liggen zodat ze iets afkoelen. Zo’n appeltosti met jam en kaneel is namelijk loeiheet!

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Variatietips
• Vervang de appel ook eens door dunne partjes peer of banaan.
• Probeer ook eens deze combinaties, banaan met aardbeienjam, peer met chocoladepasta of ga voor een tosti met meer pit met mango of kaki, gemberjam en een drupje sriracha saus.