Enjoy de Enjoya, deze rood-gele paprika ziet er prachtig uit, heeft en zoete smaak en mooi knapperig en vlezig vruchtvlees. En het leuke is dat deze paprika toevallig is ontstaan, een prachtig cadeautje van moeder natuur! Op www.enjoya.com kun je er meer over lezen.

Hoofdgerecht voor 2 personen

3 el tahini
1 teentje knoflook, geperst
½ citroen, uitgeperst
600 g aubergines, in stukken van ca. 6 cm
5½ el olijfolie
grof zout
2 trostomaten, in kleine stukjes
½ geel-rode paprika, in kleine stukjes
2 zeebaarsfilets met huid
1½ tl gerookte paprikapoeder (of el andaluskruiden)
2 el platte peterselie, koriander of oregano, grof gesneden
Extra nodig: braadslede bekleed met een bakmatje of bakpapier

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Roer een sausje van de tahini, de knoflook, het citroensap en 30 ml koud water. Breng op smaak met zout.

Snijd de auberginestukken, afhankelijk van de dikte, in vier of zes parten. Leg ze in de braadslede schenk er 4 eetlepels olijfolie over en schep alles goed door.

Leg de stukjes met de bolle zijde naar beneden, bestrooi ze met versgemalen peper en zout naar smaak en rooster ze ± 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit 1½ el olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de zeebaars met het paprikapoeder en een beetje zout naar smaak en bak de vis 3 minuten op een hoog vuur op de huidzijde. Keer de vis en bak ze nog ± 2 minuten op de witte zijde.

Roer het sausje door en voeg als het te dik is nog een beetje water toe. Verdeel de aubergine over 2 borden, verdeel de saus, de tomaat en de paprika erover. Bestrooi met de groene kruiden. Leg de gebakken vis erbij en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 20 minuten

Tips
• Geen Enjoya voor handen? Dit gerecht smaakt ook lekker met gele of groene paprika! 
• Houd je niet van paprika vervang hem dan door komkommer.