Dit lekkere avocado-ijs met limoen en munt ontstond eigenlijk bij toeval. Ik had onvoldoende slagroom en melk in huis om een ijsbasis te maken maar nog wel een halve bak fabrieksijs in de diepvries. Het resultaat; een lekker zomers avocado-ijs dat door toevoegen van limoensap en munt een heerlijke frisse smaak krijgt.

Nagerecht voor 6 personen

500 ml vanille-ijs
2 limoenen
2 rijpe avocado’s
125 ml slagroom
1 el witte basterdsuiker
2 el munt, fijngesneden + 6 toefjes voor de garnering
extra nodig: mixer met garde(s), staafmixer, eventueel een ijsmachine

Neem het ijs uit de vriezer en laat het in 10 minuten iets zachter worden.Boen 1 limoen onder stromend water schoon en rasp de groene schil dun af. Pers de vruchten uit. Halveer de avocado’s, wip de pitten eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schillen.

Klop de slagroom stijf. Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de avocado met het limoensap.

Spatel het avocadomengsel met de slagroom, de suiker en de munt door het ijs. Draai er in een ijsmachine een mooi ijs van of doe het in een diepvriesdoos en laat het in ± 4 uur bevriezen. Roer het dan elk half uur met en vork om.

Schep mooie bollen van het ijs, strooi de limoenrasp erover en garneer met de toefjes munt.

Bereidingstijd: ± 20 minuten + bevriezen

Tip
Een restje ijs blijft ongeveer 2 weken lekker. Neem het ± 15 minuten van tevoren uit de diepvries zodat het iets zachter kan worden.