Met deze Aziatische roerbak stamppot met savooiekool zet je een verrassende stamppot op tafel. Savooiekool wordt ook wel putjeskool of kappertjeskool genoemd en is op het ogenblik volop te koop. Het is een van de oudste koolrassen ter wereld en heeft een lekkere koolsmaak. Savooiekool heeft ook nog eens veel toepassingsmogelijkheden. Probeer de savooiekoolsoep elders op de site ook maar eens!

Hoofdgerecht voor 2 personen

750 g kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
2 ½ el arachideolie
2 flinke uien, in halve ringen
2 el madras currypasta
½ – 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
400 g panklare savooiekool (afhankelijk van de grootte ± ½ kool)
50 g santen
1 bosuitje, in schuine ringetjes

Kook de aardappelen in water met zout naar smaak in ± 20 minuten gaar.

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui ± 4 minuten op een halfhoog vuur.

Bak rode peper naar smaak en de currypasta al omscheppend 1 minuut mee.

Voeg de savooiekool toe en bak de kool al omscheppend in ± 5 minuten beetgaar.

Schenk er 150 ml heet water bij en voeg de santen en versgemalen peper en zout naar smaak toe. Laat de santen al omscheppend smelten.

Giet de aardappelen af en stamp ze naar wens grof of fijn. Schep de savooiekool roerbak erdoor. Garneer met de bosui.

Lekker met een stukje gebakken zalm of andere vis.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Tip
• Bij deze Aziatische roerbak stamppot met savooiekool smaken ook een vegetarische schnitzel of vegetarische gehaktballetjes lekker!