Deze boerenomelet met lekker veel groenten krijgt een Aziatisch tintje door er een sausje van Japanse sojasaus en yuzusap over te druppelen. De yuzu is van oorsprong, een Chinese citrusvrucht met een heerlijke kruidige smaak die iets weg heeft van grapefruit, citroen en mandarijn. Yuzusap wordt veel gebruikt in de Japanse keuken en combineert goed met vis, schaal en schelpdieren maar ook bij fruit, kip en zoals in dit recept met groenten. En… probeer ook eens een gin-tonic met een scheut yuzu, echt verrukkelijk!!

Hoofdgerecht voor 2 personen

3 el arachideolie
1 ui, in dunne partjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 kleine paprika (bijv. Buitenbeentjes rood en oranje), in stukjes
100 g peultjes, schoongemaakt
¼ Chinese kool, in dunne repen
4 eieren
1 bosuitjes, in ringetjes
2 tl geroosterd sesamzaad
2½ el Japanse sojasaus
1 el yuzusap

Verhit 2 el van de olie en roerbak de ui met de knoflook, de paprika en de peultjes al omscheppend 5 min. op een halfhoog vuur. Voeg de Chinese kool en peper naar smaak toe en bak alles al omscheppend beetgaar.

Klop de eieren los met 2 el koud water en peper en zout naar smaak. Bak er in de rest van de olie 2 omeletten van.

Verdeel de groenten over de omeletten en strooi de bosui en het sesamzaad erover. Roer de sojasaus en de yuzu door elkaar geef het bij de boerenomelet met lekker veel groenten.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Variatietip
Vervang de peultjes door sperziebonen, in stukjes gesneden snijbonen, of kleine roosjes broccoli. Ook paksoi, bloemkoolroosjes en plakjes bospeen smaken er heerlijk bij.