In deze bonensalade met burrata en mosterddressing gaan snijbonen en sperziebonen van Hollandse bodem. Nu is het de tijd om bonen te eten. De bonenplanten in de moestuin hangen vol maar ook bij de groentewinkels, op markten en bij de supermarkt komen deze groenten van Hollandse bodem. Een aanrader dus!

Hoofdgerecht voor 4 personen

500 g rode aardappelen, schoongeboend
1 rode ui, in dunne partjes
2 el witte wijnazijn
400 g snijbonen, afgehaald
400 g dunne sperziebonen, afgehaald
3 el grove mosterd
4 el olijfolie extra vierge
250 g cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
2 burrata kaasjes à 150 g
2 el pijnboompitten, geroosterd

Kook de aardappel in 20 minuten gaar, giet ze af en laat ze afkoelen. Schep de ui met de azijn door elkaar en laat ze 15 minuten staan. Schep ze af en toe om.

Blancheer de snijbonen in ruim gezouten water, in 5-7 minuten beetgaar en spoel ze koud. Blancheer de sperziebonen in ± 5 minuten beetgaar en spoel ze koud. Laat beide soorten bonen uitlekken.

Klop de mosterd met de olijfolie door elkaar. Voeg de azijn van de uien toe en breng de dressing op smaak met peper en zout.

Snijd de aardappelen in stukken en verdeel ze met de snijbonen, sperziebonen, witte bonen en uien over een grote schaal. Leg de kaasjes erop en trek ze uit elkaar. Verdeel de stukjes kaas over de salade.

Lepel de dressing erover. Bestrooi de bonensalade met burrata en mosterddressing met de pijnboompitten en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 35 minuten

Deze salade is ook lekker met andere (beetgaar) gekookte groenten

• bloemkoolroosjes
• peulen
• sugarsnaps
• wortelplakjes
• linzen
• kidneybonen
• witte bonen