Oud brood in huis maak dan deze breadpudding met kwetsen. Een heerlijk toetje waarbij je oud brood met een eierdooier, slagroom, melk, suiker en vers fruit om tovert tot een heerlijk warm toetje. Met een lepel crème fraîche, mascarpone of en bolletje ijs maak je er een echt feestje van!

Ik zit op het ogenblik in Frankrijk en in de boomgaard staat een boom overladen met rijpe zoete kwetsen. Deze smaken heerlijk in een breadpudding maar ook kun je er een verrukkelijke confiture van maken.

Nagerecht voor 8 personen

½ oud groot stokbrood
250 g kwetsen
1 eierdooier
200 ml slagroom
100 ml melk
1 biologische citroen, schil geraspt
1 biologische sinaasappel, schil geraspt
Extra nodig: ovenschaal

Snijd het stokbrood in dikke sneetjes en vervolgens in blokjes. Halveer de kwetsen en verwijder de pitten. Schep het brood en de kwetsen door elkaar en verdeel ze over de schaal.

Klop de dooier met de slagroom, de melk en de rasp door elkaar en schenk het over het broodmengsel. Laat het brood 15 minuten weken. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Zet de schaal in de oven en laat de breadpudding met kwetsen in 20-25 minuten gaar bakken.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Tips
Je kunt het stokbrood ook door rozijnen-, muesli- of gewoon witbrood vervangen. Ook briochebrood is erg lekker.
In plaats van kwetsen kun je ook pruimen, abrikozen, perziken, nectarines, appels of peren gebruiken.