Deze arretjescake met kruidnoten en witte chocolade is een leuke variatie op de klassieker met Maria biscuitjes. Als kind was ik dol op arretjescake. Zo’n zoet gebak doet het natuurlijk altijd goed bij kinderen. Eigenlijk vind ik die met Maria biscuitjes helemaal niet zo lekker meer. Maar dan deze met kruidnoten en stukjes chocolade, ik kon er bijna niet vanaf blijven…. Een superlekkere sinterklaaslekkernij.

Snoep voor 20-25 personen

200 g roomboter
200 g donkere basterdsuiker
50 g cacaopoeder, gezeefd
125 g kruidnoten, in stukjes gehakt
100 g witte chocolade, in stukjes
extra nodig: cakevorm 17×10 cm bekleed met vershoudfolie

Smelt de boter in een steelpan op een laag vuur. Roer er de basterdsuiker en de cacaopoeder door.

Voeg de gehakte kruidnoten en de chocolade toe en roer alles goed door. Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Laat de arretjescake in 2 uur in de koelkast opstijven. Keer de arretjescake en snijd hem met een warm mes in hapklare stukken.

Bereidingstijd: ± 15 minuten + ± 2 uur opstijven

Tip
Maak de arretjescake in een lage vierkanten vorm en verdeel er chocolade kruidnoten over. Snijd de arretjescake met een, in heet water warm gemaakt mes, in blokjes.