Met dezelfde ganache waar ik de chocoladetaartjes mee gevuld heb kun je ook chocolade truffels maken. Deze heerlijke zachtromige truffels van pure chocolade doen het goed bij een lekkere kop thee of bij de koffie. Werk snel en met koele handen want hoe warmer het chocolademengsel hoe zachter het wordt en hoe lastiger het te verwerken is. Ik bewaar ze in een goed afsluitbaar doosje in de koelkast. Zo kunnen er geen luchtjes van andere etenswaren aan de truffels komen.

Voor ± 15 truffels

100 ml slagroom
90 g pure chocolade
1 tl boter
cacaopoeder
extra nodig: mixer met bolgarde

Breng de slagroom aan de kook. Doe de chocolade met de boter in een schaaltje. Schenk de hete slagroom erop en roer totdat alles gesmolten is. Zet de schaal ± 15
minuten in de koelkast zodat het chocolade iets kan opstijven. Het mag niet helemaal hard worden.
Neem de ganache uit de koelkast en klop het tot het luchtig en licht van kleur is. Zeef de cacao boven een bord en vorm telkens met 2 koffielepels ovale bolletjes van het mengsel. Rol ze door de cacao en leg ze naast elkaar in een afsluitbaar doosje. Laat ze in de koelkast in ± 30 minuten helemaal opstijven.

Bereidingstijd: ± 20 minuten (+ 45 minuten opstijven)

Tip
• Rol de ovale balletjes ook eens door gemalen kaneel of poedersuiker.
• Met alcohol? Voeg een paar druppels amaretto, rum of koffielikeur toe.