Deze feestelijke kerstfudge is zo gemaakt. Met een blik gecondenseerde melk en chocolade maak je de basis en vervolgens garneer je de fudge met gedroogd fruit, nootjes en garnering. Het is heel simpel, gecondenseerde melk aan de kook brengen chocolade erdoor roeren en laten smelten en vervolgens laten opstijven. Ik de fudge extra feestelijk gemaakt met een restje zelfgemaakte kruidnoten, gedroogde cranberries, pistachenootjes en gouden garnering. Maar je kunt deze kerstfudge natuurlijk net zo mooi en lekker maken als je zelf wilt. Serveer de kerstfudge bij een kop koffie, capuccino of espresso.

Voor ± 20 stukjes

1 blik gecondenseerde melk
300 g extra pure chocolade, in stukjes
50 g kruidnoten, in stukjes
50 g gedroogde cranberries
50 g gepelde pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
Gouden of zilveren garnering (bijvoorbeeld: sterretjes, pillen, snippers)
Extra nodig: vierkante vorm (15×15 cm) bekleed met bakpapier

Breng de gecondenseerde melk langzaam aan de kook. Roer de chocolade erdoor en laat de chocolade al roerende smelten.

Verdeel de helft van het chocolademengsel over de bodem van de vorm. Strooi er de kruidnoten, een gedeelte van de cranberries en een gedeelte van de pistachenootjes over.

Schenk de rest van de chocolade erop. Bestrooi met de rest van de cranberries, de pistachenoten en de garnering.

Laat de feestelijke kerstfudge in ± 2 uur in de koelkast opstijven. Snijd de feestelijke kerstfudge vlak voor het serveren in blokjes.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Wachttijd: ± 2 uur

Tips
• Vervang de pistachenootjes door geroosterde amandelen of amandelschaafsel.
• De cranberries kun je vervangen door stukjes gedroogde abrikoos, rozijnen of stukjes vijg.
• Gebruik in plaats van de kruidnoten in stukjes gebroken speculaaskoekjes.
• Strooi ook eens in stukjes gehakte melkchocolade of chocolade met een smaakje over de fudge.