Zo’n flammkuchen met garnalen, cottage cheese en rucola heb je door gebruik van een rol kant en klaar flammkuchendeeg zo op tafel staan!

Afhankelijk van het gebied wordt de echte flammkuchen, gemaakt van dun uitgerold brooddeeg en een topping naar keuze, tarte flambée, flammekueche of Flammkuchen genoemd en werd deze van oorsprong bereid in de houtoven. Bereid in een hout gestookte oven krijg de Flammkuchen zijn specifieke rooksmaakje maar ik vind flammkuchen bereid in een gewone oven ook best heel lekker. Een heerlijk gerecht als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan! Serveer de flammkuchen met een frisse salade.

Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen

1 rol flammkuchendeeg (260 g)
1 teentje knolfook, gepeld
150 g cottage cheese
2 ui, in ragdunne partjes
150 g roze garnalen
1 handje (biologische) rucola
Extra nodig: eventueel een ovensteen

Verwarm de oven voor tot 220 °C, gebruik bij voorkeur een ovensteen. Pers de knoflook boven de cottage cheese uit en roer het erdoor.

Rol het deeg uit en leg het met het papier op een bakplaat of als je een ovensteen gebruikt op een houten plank.

Bestrijk het deeg met de cottage cheese. Verdeel de ui erover en bestrooi met versgemalen peper naar smaak.

Bak de flammkuchen in ± 15 minuten in de voorverwarmde oven of op de ovensteen lichtbruin en knapperig.

Verdeel de garnalen en de rucola erover. Snijd of knip hem in stukken en serveer de flammkuchen met garnalen, cottage cheese en rucola met een frisse salade.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 15 minuten

Variatietip
Maak ook eens flammkuchen met zalm of makreel. Verdeel dan in plaats van de garnalen 150 g gerookte zalm of in stukjes geplukte gestoomde makreel over de flammkuchen.

Tips
• In kleine stukjes geknipt is deze flammkuchen een lekker borrelhapje.
• Lepel er voor een pittige twist een klein beetje harissa op.