Maak voor de lunch een lekker warm hapje zoals deze flammkuchen met courgette en paprika. Je kunt hem helemaal van tevoren bereiden en als de kinderen dan thuiskomen schuif je hem de oven in. In 15 minuten heb je een heerlijke krokante flammkuchen klaar!

1 rol koelvers flammkuchendeeg
125 ml crème fraîche
1 rode ui, in dunne boogjes
1 rode en 1 gele paprika, in stukjes
½ courgette, in stukjes
± 8 plakjes ontbijtspek
Extra nodig: bakplaat

Rol het deeg met het papier uit en leg het op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de crėme fraîche en verdeel er de ui, paprika, courgette en het ontbijtspek over.

Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Bak de flammkuchen met courgette en paprika in ± 15 minuten lichtbruin en de bodem krokant.

Knip de flammkuchen met courgette en paprika in stukken en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 15 minuten

Variatietips
Met zo’n flammkuchen kun je alle kanten op.
• Vervang de groenten door bijvoorbeeld (gebakken) champignons en maïs. Of neem gehalveerde cherrytomaatjes en gele uien.
• Voor extra smaak roer je een uitgeperste teen knoflook door de crème fraîche.
• Ook kun je de uien eerst even bakken, dan krijgen ze een heerlijke zoet smaak.
• Wil je een extra gevulde flammkuchen maken strooi er dan nog wat blokjes feta of geraspte kaas over.
• Voor extra kleur bestrooi je de flammkuchen na het bakken met fijngeknipt bieslook of fijngesneden peterselie.
• Ook als borrelhapje erg lekker. Knip of snijd de flammkuchen dan in kleine eenhaps puntjes.