In 2014 kreeg ik voor het eerst een zakje flowersprouts toegestuurd, toen nog heel beperkt verkrijgbaar. Tegenwoordig liggen ze regelmatig bij de diverse supermarkten in het schap. Dat is fijn want deze kruising tussen boerenkool en spruitkool heeft een lekkere nootachtige frisse smaak en heel veel verwerkingsmogelijkheden. Probeer deze lekkere flowersproutsalade maar eens.

Bijgerecht 2 personen

2 el olijfolie
2 el ponzu (of sojasaus)
½-1 el yuzu (of limoensap)
1 el Thaise vissaus
1 tl honing
300 g flowersprouts, schoongemaakt
30 g walnoten, grof gehakt en geroosterd

Klop een dressing van de olijfolie, de ponzu, de yuzu, de vissaus en de honing. Voeg peper naar smaak toe.

Was de flowersprouts en droog ze in een slacentrifuge of in een schone theedoek. Doe ze met de dressing in een ruime kom en kneed de dressing, al knijpend, goed door de flowersprouts.

Laat de salade ± 30 minuten op smaak komen en de blaadjes iets zachter worden. Schep vlak voor het serveren de walnoten erdoor.

Serveer de flowersproutsalade met een schnitzel en frieten of ‘wollige’ aardappelen.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Wachttijd: ± 30 minuten

Variatietips
Kun je geen flowerssprouts bemachtigen maak de salade dan met boerenkool of in dunne reepjes gesneden spitskool.