Er gaat geen oud & nieuw voorbij of er worden bij ons in de familie frituurtjes gebakken. Mijn oma bakte ze voor de kleinkinderen en mijn moeder op haar beurt voor haar kleinkinderen. Nu heb ik de oude ijzers van mijn oma waarmee je dit lekkere en o zo simpele oud & nieuw gebak maakt. Het beslag is heel eenvoudig te maken en binnen een half uur heb je een hele berg van deze krokante wafeltjes klaar. Ze zijn nog steeds nieuw te koop deze wafelijzers maar als je goed zoekt kom je ze ook nog wel eens tegen op rommelmarkten.

Voor ca. 20 stuks

60 g bloem
1 (biologisch) ei
100 ml melk
olie om in te frituren
frituurijzer (te koop bij huishoudzaken en kookwinkels)
poedersuiker

Klop een egaal beslag van de bloem, een mespunt zout, het ei en de melk. Doe het beslag over in een hoge kom. Verwarm de olie op 180 °C. Laat het frituurijzer in de olie goed heet worden. Laat het afdruipen en doop het tot halverwege de rand in het beslag. Bak de frituurtjes in de hete olie goudbruin. Neem ze (eventueel met behulp van een vork) van het ijzer en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Bestuif ze met poedersuiker.

Bereidingstijd: ca. 25 min.