Lekker voor op de BBQ deze gepofte zoete aardappel met knoflookskyr! Maar zit het weer niet mee dan kunnen ze ook ‘gewoon’ in de oven bereid worden. De combinatie van zoete aardappel en het friskruidige skyr doet het goed bij geroosterd vlees. Met een lekkere gemengde salade erbij maak je je maaltijd compleet.

Bijgerecht voor 4 personen

4 zoete aardappelen
100 ml skyr of Griekse yoghurt
1 grote teen knoflook, gepeld
2 ½ el fijngeknipt bieslook
¼ bakje tuinkers
2-3 el kappertjes
extra nodig: 4 stukken aluminiumfolie

Boen de zoete aardappelen schoon onder koud water. Kook ze 6 minuten in ruim water met zout.
Roer de skyr met 2-3 eetlepels koud water los. Pers de knoflook er bovenuit en roer er het bieslook en versgemalen peper en zout naar smaak door.

Giet de aardappelen af en verpak elke aardappel in een stuk aluminiumfolie.

Rooster ze 10-15 minuten op het rooster van de gloeiende barbecue. Draai ze, als je geen barbecue met deksel hebt, halverwege de bereidingstijd een keer om.

Trek de schil van de zoete aardappelen een beetje los, schep de knoflookskyr erop en garneer met de tuinkers en kappertjes. Serveer gepofte zoete aardappel net knoflookskyr direct.

Deze gepofte zoete aardappel met knoflookskyr smaakt lekker bij vlees of een vegetarisch product van de barbecue. Serveer er een gemengde salade van ijsbergsla, tomaat en komkommer bij.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip
Liever geen vlees?
Voeg dan wat bonen en stukjes verse geitenkaas aan de salade toe en serveer met de gevulde aardappelen.

In de oven
Pof de aardappelen ± 15-20 minuten in een voorverwarmde oven (225 °C).