Deze geroosterde aardappelen met knolselderij en geitenkaas kun je helemaal van te voren voorbereiden. Een handig gerecht voor een lazy weekend want je maakt het recept totdat het in de oven moet en dan heb je er ’s avonds bijna geen omkijken meer naar. De oven doet lekker de rest van het werk!

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

4 grote aardappelen, schoongeboend
1 knolselderij à 700 g
3 uien
2½ el olijfolie
150 g verse geitenkaas
2 el fijngesneden platte peterselie
Extra nodig: bakblik en bakpapier

Snijd de aardappelen in vieren en kook ze 5 minuten in water met zout. Giet ze af en laat ze wat afkoelen.

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Halveer de knolselderij, snijd de helften in plakken van 1½ cm dik, schil ze en snijd de plakken in puntjes. Pel de uien en snijd elke ui in 8 partjes.

Doe de knolselderij met de ui en de aardappelen in een ruime kom en schenk de olijfolie erover. Schud alles goed om zodat alle groenten bedenkt zijn met olie of meng alles met de hand goed door.

Verdeel de groenten met de aardappelen over een met het bakmatje beklede bakblik. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout naar smaak.

Rooster de groenten 20 minuten in de voorverwarmde over. Schep halverwege de bereidingstijd een keer om.

Verhoog na 20 minuten de temperatuur naar 250 °C en rooster nog 10 minuten. Verdeel na 8 minuten de geitenkaas erover en schuif de groenten nog 2 minuten in de oven.

Neem de geroosterde aardappelen met knolselderij en geitenkaas uit de oven en bestrooi met de peterselie en eventueel nog wat versgemalen peper.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 30 minuten

Tips
• Vervang de geitenkaas ook eens door (buffel)mozzarella, burrata of feta.
• In plaats van knolselderij kun je ook regenboogwortels of winterpeen nemen.
• Je kunt voor dit recept ook de zelfgemaakte geitenkaas gebruiken die elders op de site te vinden is
.