Deze geroosterde rodekool met amandelen en verse geitenkaas is eenvoudig te maken, ziet er leuk uit en smaakt heerlijk. De combinatie van geroosterde kool met lekker veel knoflook, knapperige amandelen en zachte geitenkaas is echt verrukkelijk.

Groentegerecht voor 2 personen

1 rodekool
4 teentjes knoflook, gepeld
4 el olijfolie
½ sinaasappel, uitgeperst
35 g blanke amandelen, grof gehakt
100 g verse geitenkaas, verbrokkeld
2 el fijngesneden koriander
Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Haal de buitenste lelijke bladeren van de kool en snijd een klein kapje van de bovenkant van de kool. Zo blijft de eerste plak ook mooi liggen.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd 4 plakken van 1 cm dik van de kool en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

Pers de teentjes knoflook uit boven de olie. Voeg het sinaasappelsap en versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Bestrijk de plakken rode kool met de knoflookolie. Keer ze en bestrijk ook de ander kant met de olie.

Schuif de bakplaat in de oven en rooster de plakken 20 minuten. Bestrijk de plakken elke 10 minuten nogmaals met olie.

Verhoog na 20 minuten oventijd de temperatuur naar 225 °C. Bestrijk de plakken nogmaals met de olie en verdeel de amandelen erover. Rooster de plakken in nog ± 10 minuten net gaar.

Schep de plakken met een brede spatel op de borden. Verdeel er de geitenkaas en de koriander erover en geef de rest van de knoflookolie erbij.

De geroosterde rodekool met amandelen en verse geitenkaas smaakt erg lekker met aardappelpuree.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 30 minuten

Tips
• Houd je niet van koriander? Bestrooi de plakken dan met bieslook of platte peterselie.
• Ook andere soorten kaas combineren prima met rodekool. Vervang de geitenkaas door een blauw kaas als gorgonzola of roquefort of beleg de plakken met dunne plakjes camembert, brie of rode korst kaas.
• De plakken worden beetgaar geroosterde en hebben nog wat bite. Eet je rodekool liever gaar laat de plakken dan 5-10 minuten langer op 200 °C roosteren.
• Je houdt ongeveer een halve rodekool over. Bewaar die in de groentelade van de koelkast. De kool blijft zeker twee weken goed. Snijd dan voor het gebruik wel eerst een dun plakje van de ingedroogde zijde van de rodekool.