Deze gestoofde kabeljauw met knapperige groenten in kokossaus is echt verrukkelijk. Ik maakte het gisteravond en het ging schoon op! Geserveerd met pandanrijst heb je in een half uur een lekkere Aziatische maaltijd met lekker veel groenten op tafel staan.

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 rode puntpaprika
1 komkommer
2½ el arachideolie
2 uien, in dunne boogjes
175 g bloemkoolroosjes
1 teen knoflook, gepeld
1 kleine rode peper, gewassen
4 djeroek poeroetblaadjes
1 tuinkruidenbouillontablet
200 ml dikke kokosmelk
2 stukken kabeljauwfilet van ± 150 g
4 takjes munt, alleen de blaadjes
4 dunne plakjes limoen
3 takjes koriander, alleen de blaadjes

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in boogjes van ½ cm. Was de komkommer en snijd hem in halve plakjes van ½ cm.

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de ui met de paprika en de bloemkoolroosjes al omscheppend 5 minuten.

Pers de knoflook erboven uit. Voeg de rode peper, de djeroek poeroet, de bouillontablet, ½ l heet water en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook.

Schep de komkommer erdoor en leg de met versgemalen peper en zout bestrooide vis tussen de groenten. Laat hem op een heel laag vuur, met de deksel op de pan, in ± 7 minuten gaar stoven.

Voeg 2 minuten voor het einde van de stooftijd de blaadjes munt en de plakjes limoen toe.

Controleer of de vis gaar is. Laat hem zo nodig nog een minuutje langer garen. Schep de vis uit de pan in een schaal en verdeel de groenten en de saus er omheen.

Garneer de gestoofde kabeljauw met knapperige groenten in kokossaus met de korianderblaadjes. Lekker met pandanrijst.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Variatietips
Je kunt lekker variëren met de groenten. Neem in plaats van de bloemkool ook eens romanesco roosjes of groene mini asperges. Ook aubergine, courgette of ringen prei smaken erg lekker in dit gerecht.