Deze gestoofde Karmozijn peren zien er ongeschild uit als een flinke dikbuikige handpeer maar vanbinnen ziet deze bijzondere peer er spectaculair uit. Onder de geelgroene schil met een rossig blosje zit knalroze gemarmerd vruchtvlees. Het is een stoofpeer die supersnel gaart en de peertjes kleuren tijdens het stoven prachtig rozerood. Ook in jams, compotes en rauw verwerkt in salades een leuke peer!

Bijgerecht voor 4 personen

750 g Karmozijn peren
75-100 g suiker
1 kaneelstokje

Schil de peren, snijd ze elk in vier parten en snijd de klokhuizen eruit.

Doe de peerparten in een ruime pan, strooi er de suiker over en voeg het kaneelstokje toe. Schenk er ± 400 ml water op en breng alles aan de kook. Laat de peren in 10 – 15 minuten gaar stoven.

Neem de peerparten voorzichtig uit de pan en laat het kookvocht op een hoog vuur in ± 10 minuten iets inkoken. Schenk het over de peren. Laat ze afkoelen en eet de gestoofde Karmozijn peren lauwwarm of gekoeld.

Bereidingstijd: ± 30 minuten + afkoelen

Tip
• Serveer deze mooie roze stoofpeertjes ook eens als dessert met een bolletje vanille- of chocolade-ijs of snijd ze in stukjes en schep ze door de yoghurt of de kwark.
• Hier kun je meer lezen over de Karmozijn de Sonnaville.