Deze gestoomde kabeljauw met kurkuma en gember vraagt slechts een korte voorbereiding. Als de vis in de oven staat maak je er een lekker roerbakgerecht bij en binnen een half uur heb je een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel staan.

Hoofdgerecht voor 2 personen

± 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl kurkuma (koenjit)
1 el arachide- of zonnebloemolie
½ limoen, schil geraspt en uitgeperst
300 g kabeljauwfilet, in 2 gelijke stukken
½ el fijngesneden korianderblad
Extra nodig: 2 stukken bakpapier van ± 30×30 cm, passende ovenschaal

Verwarm de oven voor 200 °C.

Schep de gemberwortel met de knoflook, de kurkuma, de olie en de geraspte limoenschil, het limoensap en versgemalen peper en een snufje zout door elkaar.

Leg op elk stuk bakpapier een stukje kabeljauw. Verdeel er het gembermengsel over.

Vouw het bakpapier tot pakketjes. Rol de randen van het papier gezamenlijk op zodat het pakketje goed gesloten blijft. Rol ook de uiteinden van de pakketjes goed op en vouw ze onder de pakketjes.

Leg de pakketjes in de ovenschaal en laat de vis in de voorverwarmde oven in ± 15 minuten helemaal gaar stomen. Bestrooi de vis met de koriander.

Serveer bij deze gestoomde vis met kurkuma en gember een roerbak van broccoli en prei (zie tip) en noedels.

Bereidingstijd: ± 25 minuten (inclusief oventijd)
Oventijd: ± 15 minuten

Tip
• Heb je een stoompan? De vispakketjes zijn dan in ± 10-15 minuten gaar.

Serveertip
Roergebakken broccoli met prei
1. Blancheer 400 g broccoliroosjes en de in plakjes gesneden stengels 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en spoel ze koud.

2. Bak 1 in dunne boogjes gesneden uit met 1 gesnipperd teentje knoflook al omscheppend 3 minuten in 1 el arachideolie.

3. Bak 200 g in ringen gesneden prei 2 minuten op een hoog vuur mee. Schep de broccoli erdoor en verwarm alles al omscheppend kort op een hoog vuur.

4. Breng op smaak met sap van ½ limoen, 1 el sojasaus en 2 theelepels vissaus. Serveer de roergebakken broccoli bij de gestoomde kabeljauw met kurkuma en gember.