Gin-tonic met vlierbloesem, aardbei en citroen is misschien niet een echt voor de hand liggende combinatie maar echt het proberen waard. De geurige vlierbloesem geeft een heerlijke smaak aan deze cocktail en samen met de aardbeien en de citroen maak je er een leuke zomerse cocktail van. Trouwens het recept voor de gin-tonic winegums met vlierbloesem dat ik eerder postte is ontstaan omdat ik deze cocktail zo lekker vond!

Voor 2 glazen

2 kleine vlierboesemtuilen (vol stuifmeel)
10- 14 ijsblokjes of crushed ijs
10 kleine aardbeien, schoongemaakt
2 plakjes citroen
200 ml gin
2 flesje tonic à 200 ml
2 toefjes citroenmelisse
extra nodig: 2 glazen en 2 roerstaafjes

Controleer de bloesem op beestjes en verwijder ze. Verdeel de helft van het ijs over de bodem van de glazen.

Steek in elk glas een bloemtuil en verdeel de aardbeien, citroen en de rest van het ijs erover.

Schenk de gin erop en verdeel de inhoud van het flesje tonic over de glazen. Garneer de glazen met een toefje citroenmelisse. Zet een roerstaafje in elk glas en serveer de gin-tonic met vlierbloesem, aardbei en citroen direct.

Bereidingstijd: ± 10 minuten

Gin-tonictime tip

Zorg dat zowel de gin als de tonic goed gekoeld is dan blijft je cocktail lekker lang koud.
• Neem in plaats van de aardbeien ook eens frambozen of blauwe bessen.
• Je kunt ook alleen vlierbloesem en citroenmelisse nemen om je gin-tonic smaak te geven. Schenk er dan een extra scheutje vlierbloesemsiroop in.