Gin-tonictime! Gin-tonic met kersen en rozemarijn. Heb je deze gin-tonic al een keer gemaakt? Echt een aanrader en dan met Hollandse kersen want die zijn toch het allerlekkerst!

Cocktail voor 2 personen

6 verse kersen
10-14 ijsblokjes of crushed ijs
50 ml kersenlikeur (bijv. van Heering)
200 ml gin (bijv. Opihr)
2 takjes rozemarijn
1 flesje tonic
extra nodig: 2 tumble glazen en 2 sierprikkers

Was de kersen, verwijder de steeltjes en eventueel de pitten. Prik de kersen aan de prikkers.

Verdeel de ijsblokjes of het ijs over de glazen en schenk de likeur en de gin erop.

Steek in elk glas een prikker met kersen en een takje rozemarijn en schenk de tonic in de glazen. Serveerde gin-tonic met kersen direct.

Bereidingstijd: ± 10 minuten

Tips

• Zorg dat zowel de gin als de tonic goed gekoeld is dan blijft je cocktail lekker lang koud.
• Geen verse kersen te koop neem dan blauwe bessen of bramen.
• Je kunt ook een andere likeur nemen, pas het fruit dan aan aan de smaak van de likeur.