Dit granenbordje met bloemkool en een vegaburger staat in 20 minuten op tafel! Ik eet graag rauwkost, dat zullen jullie ongetwijfeld terug vinden in mijn recepten.

In deze salade van gekookte granen en bloemkool verwerk ik rozijnen. Zo’n zoetje combineert goed met de noten en de smaak van ras el hanout. Maak er een kant en klare groenteburger bij dan heb je snel een lekkere maaltijd op tafel staan.

Hoofdgerecht voor 2 personen

150 g gemengde granen (bijv. rijst & quinoa)
4 el rozijnen, gewassen
40 g amandelen en/of pistachenootjes
½ bloemkool, in roosjes
4 el olijfolie
½ citroen, uitgeperst
1 el ras el hanout
2 vegetarische burgers
2 bosuitjes, in ringetjes
3 el fijngesneden platte peterselie
2 el tuinkers
Extra nodig: keukenmachine

Kook de granen met de rozijnen volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Rooster de amandelen of de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze afkoelen op keukenpapier en hak ze grof.

Hak de bloemkool in de keukenmachine met de pulsestand tot fijne couscousachtige korrels. Klop een dressing van de 3 eetlepels olijfolie, het citroensap, de ras el hanout en peper en zout naar smaak.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin.

Schep intussen de afgegoten granen, de noten, de bloemkool, de bosui, de peterselie en de dressing door elkaar.

Verdeel het over 2 borden en garneer met de tuinkers. Serveer het granenbordje met bloemkool en een vegaburger direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip
Restje bloemkoolsalade over? Neem het de volgende dag mee als lunch.