Deze groene aspergetaart met kaas maakte ik met een restje gekookte aardappelen. Samen met een bakje aspergetips en geraspte boerenkaas gebruikte ik ze als vulling voor deze lekkere groene aspergetaart met kaas.

Voor 4 personen

100 g groene aspergetips
5 plakjes hartig taartdeeg (diepvries), ontdooid
2 el bloem
± 200 g gekookte aardappelen, in stukjes
3 eieren (M)
150 ml slagroom
2 el fijngeknipte bieslook
½ tl kerriepoeder
75 g gerapte belegen boerenkaas
Extra nodig: deegroller, ingevette lage taart- of quichevorm ø 24 cm

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Snijd een heel klein stukje van de onderkant van de asperges, halveer ze en kook ze 2 minuten in water met zout naar smaak.

Leg de plakjes deeg versprongen op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap (ø ± 30 cm). Bekleed de ingevette vorm met het deeg en prik de bodem met een vork in.

Klop de eieren met de slagroom, de bieslook, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak los.

Verdeel de kaas, de aardappelstukjes en de asperges over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Snijd eventueel overhangende randjes deeg eraf. Bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Neem de taart uit de oven, laat hem 10-15 minuten rusten en snijd hem in stukken. Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten + 35 minuten oventijd

Tips
• Geen lage taart- of quichevorm in huis. Je kunt de taart ook in een mesjesvorm (boterkoekvorm) bakken. Leg dan een stukje aluminiumfolie tijdens het bakken onder de vorm, zo voorkom je dat er vocht uit de vorm in je oven drupt en inbrandt.
• deze taart is ook heel lekker bij de brunch of als borrelhapje, snijd er dan kleine puntjes van.

Variatiettips
• Deze taart is ook heel lekker met gerookte zalm of gerookte kipfilet. Verdeel naar keuze 50 g in stukjes gerookte zalm of in dunne reepjes gesneden gerookte kipfilet met de asperges over het eimengsel. Bak de taart zoals in het recept beschreven af.
• Vervang de boerenkaas ook eens door verbrokkelde verse geitenkaas of gebruik feta.