Voor deze groente roerbak met kip heb ik de groenten niet, zoals ik normaal doe, eerst geblancheerd. In dit roerbakgerecht kook ik de groenten in de wok in de bouillon beetgaar. Dat gaat prima als je stevige groenten als wortel en bloemkool gebruikt.

Bij delicate groenten als peultjes en sugar snaps blancheer ik de groenten even voor zodat ze mooi heldergroen en knapperig blijven. Roerbakgerechten maak ik regelmatig omdat die meestal binnen 30 minuten op tafel staan en met deze groente roerbak met kip eten we ook nog eens flinke portie groenten!

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

3 el wokolie
250 g kippendijfilet, in stukjes
1 ui
2 teentjes knoflook
4 cm gemberwortel, geschild en in reepjes
400 g winterwortels, in plakjes
¼ bloemkool, in kleine roosjes
1 rode paprika, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
200 g broccoli, in kleine roosjes
400 ml kippenbouillon (van een tablet)
2 el sojasaus
1 el vissaus
1 el yuzu
1 el maïzena
4 lukken koriandercress of grof gesneden koriander

Verhit 1 el van de olie in een wok en roerbak de met peper en zout bestrooide kipfilet 5 min. Schep de kip uit de wok.

Verhit 2 el olie in de wok en roerbak de ui 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de knoflook en de gemberwortel toe en bak ze 3 min. mee. Schep de wortel en de bloemkool erdoor en roerbak alles 5 min. Voeg de paprika en de broccoli toe en roerbak 3 min. mee.

Schenk de bouillon erbij en roer er de sojasaus, de vissaus en de yuzu erdoor. Laat de groenten in ± 5 min. beetgaar stoven. Schep tussentijds eenmaal om.

Roer de maïzena met een beetje water los. Schuif de groenten en de kip opzij en bind het vocht ermee. Schep alles om, proef en breng eventueel op smaak met nog wat versgemalen peper en eventueel zout. Serveer de groente roerbak met kip met udon noodles.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Weetjes
• Koriandercress zijn de jonge kiemplantjes van de korianderplant en deze kleine zaailingen hebben veel meer smaak als blaadjes van de grote plant. Je gebruikt ze daarom in kleine hoeveelheden, een paar van deze smakelijke kimeplantjes geven al heel smaak!

• Udon noodles zijn dikke Japanse noedels gemaakt van tarwemeel, water en zout. Deze zachte witte noedels worden in Japan gecombineerd met een lichte bouillon en groenten maar ook bij roerbakgerechten smaken deze romig zachte noedels uitstekend.