Deze groentesalade bestrooi ik met gebakken zeewiersnippers. De smaak heeft na het bakken iets weg van gebakken spekjes en geeft de salade wat extra pit en een lekker smaakje! Lepel er een grove mosterddressing over en bestrooi de salade met vers geknipt bieslook en je zet een kleurrijk en smakelijk bijgerecht op tafel.

Bijgerecht voor 4 personen

1 aubergine, In plakken van 1 cm
250 g sugar snaps, afgehaald
7 el olijfolie
2 uien, in dunne boogjes
2 puntpaprika’s (rood & geel), in lange repen
2 el gedroogde rode zeewiersnippers (Dulse)
1 el kruidenazijn
1 el grove mosterd
300 g kleine rijpe tomaten (bijv. Joyn), in partjes
1 blikje reuzenbonen à 255 g, afgespoeld en uitgelekt
7 sprieten bieslook

Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze ± 15 minuten liggen.

Kook de sugersnaps 4-5 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken.

Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak de uien al omscheppend lichtbruin en glazig. Schep ze uit de pan op een grote schaal.

Voeg 1 eetlepel van de olie toe en bak de paprika al omscheppend totdat de repen beetgaar zijn. Schep ze uit de pan op de schaal. Bak in hetzelfde bakvet de zeewiersnippers totdat ze geelbruin zijn. Schep ze uit de pan op keukenpapier.

Dep de aubergine droog met keukenpapier en bestrijk de plakken met olie. Bak de in een ruime koekenpan aan beide kanten bruin. Schep ze uit de pan op de schaal.

Klop intussen van de rest van de olie met de azijn, mosterd en peper en zout naar smaak een dressing.

Schep de sugarsnaps, de tomaat en de bonen op de schaal en verdeel de zeewiersnippers en de dressing over de groentesalade. Knip de bieslook boven de schaal.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Tips
• Met verkruimelde feta of andere kaas erover maak je er een heerlijke maltijdsalade voor 4 personen van.
• Zeewierproducten zijn te koop bij Natuurvoedingswinkels. Meer info over zeewier vind je op de site www.zeewierwijzer.nl