Dit haringhapje met pittige bietensalade maakte ik omdat ik een leuk borrelhapje bij gin-tonic wilde serveren. Omdat haring prima combineert met jenever verwachtte ik ook dat haring en gin goed zouden samengaan. Het resultaat was werkelijk verrukkelijk. Met oud & nieuw serveer ik dus dit lekkere haringhapje bij de gin-tonic!

Borrelhapje voor 4 personen

1 gekookte biet à 75 g
1 schoongemaakte haring
1 klein sjalotje
± 2 el wasabimayonaise
12 ronde crackers
¼ bakje tuinkers

Ontvel het bietje en snijd hem in piepkleine blokje. Snijd de haring in 12 stukjes.

Pel en snipper de sjalot en schep het met 1 eetlepel van de wasabimayonaise door de biet.

Verdeel de bietensalade en de haring over de crackers. Schep er kleine toefjes wasabimayonaise op en garneer met plukjes tuinkers.

Lekker bij een gin-tonic.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Variatietips
Haring en gin-tonic combineren ook goed met komkommer, appel en radijs. Varieer naar hartenlust met deze ingrediënten. Maak ook eens een salade van kleine blokjes biet en appel, biet en komkommer of dun geschaafde plakjes radijs.