Omdat vanaf vandaag de Hollandse Nieuwe weer overal te koop is, deze keer een haringsalade met venkel en sinaasappel recept. Sinaasappel en venkel combineren goed met de smaak van haring en deze haringsalade kun je ook nog eens goed voorbereiden. Serveer de salade als borrel- of amusehapje in kleine glaasjes. Of verdubbel de hoeveelheid en maak er een lekkere lunchsalade van!

Borrelhapje of amuse voor 4 personen

½ schoongeboende sinaasappel
¼ venkelknol
1 tl extra vierge olijfolie
kerriepoeder
1 el crème fraîche
1 schoongemaakte haring
venkelgroen of dille voor de garnering
extra nodig: 4 kleine glaasjes

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Schaaf of snijd de venkelknol ragdun. Kneed de venkel met het sinaasappelsap, de olijfolie en peper naar smaak 3 minuten door elkaar.

Giet het vocht van de venkel en vang het op. Roer 2 eetlepels van dit vocht met de sinaasappelrasp en kerriepoeder naar smaak door de crème fraîche. Snijd de haring in kleine blokjes.

Verdeel de venkelsalade over 4 kleine glaasjes. Schep er de gesneden haring en het kerriesausje op. Garneer de haringsalade met venkelgroen of dille en serveer met een klein lepeltje of vorkje.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tip
Verdubbel de ingrediënten en je hebt een lekkere lunchsalade voor twee.