Het recept voor deze lekkere havermoutmuffins met blauwe bessen schreef ik al in december voor de Hello Jumbo 4. ’t Is ons favoriete muffinrecept en zo’n lekker havermoutmuffin recept dat ik jullie dit niet wil onthouden.

Ontbijtgerecht of tussendoortje, voor 12 muffins

275 g zelfrijzend bakmeel
100 g lichte basterdsuiker
1 tl bakpoeder
75 g havermout
150 g blauwe bessen (diepvries)
1 ei, losgeklopt
225 ml karnemelk
100 ml zonnebloemolie
extra nodig: 12 papieren muffinvormpjes, muffinbakvorm

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer in en kom het bakmeel met de suiker, het bakpoeder en de 60 g havermout door elkaar. Voeg de blauwe bessen, het ei, de karnemelk en olie toe en roer alles met een vork om. Het mengsel mag wat klonterig blijven.

Doe het mengsel over in de met papieren muffinvormpjes beklede bakvorm. Strooi er 15 g havermout over en bak de muffins in 25 min. lichtbruin en gaar.Neem de muffins uit de vorm en laat ze op het rooster afkoelen.

Bereidingstijd: ± 15 minuten (+ 25 minuten oventijd)

Tips
• Afgekoelde muffins kunnen goed worden ingevroren. Verpak ze in een diepvrieszak en druk zoveel mogelijk lucht uit de zak. Verpak elke bevroren muffin in aluminiumfolie en laat ze in een voorverwarmde oven (180 °C) in 20-25 min. ontdooien en warm worden.

• Vervang de diepvries blauwe bessen door diepvries bramen of frambozen.