Deze Japanse noedelsoep met broccoli en tofu komt uit de serie Aziatische soepen die ik voor de Hello Jumbo schreef. Een heerlijke maaltijdsoep zonder vlees!

Hoofdgerecht voor 4 personen

1½ l groentebouillon (zelfgemaakt of van blokjes)
15 g verse gemberwortel, in plakjes
3 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes
200 g shiitake, in plakjes
2 el teriyakisaus
1 el sojasaus
1 tl Chinees 5-kruidenpoeder
175 g ramen noodles
500 g broccoli, in kleine roosjes (stelen worden niet gebruikt)
1 kleine prei (100 g), in ragdunne ringetjes
1½ el wokolie
250 g tofu, in blokjes
2½ el grof gesneden korianderblaadjes
1½ el geroosterd sesamzaad

Breng de bouillon met de gemberwortel, knoflook, shiitake, teriyakisaus, sojasaus en chinees 5-kruidenpoeder aan de kook en laat de bouillon 10 minuten op een laag vuur koken.

Breng intussen in een ruime pan water eventueel met zout aan de kook en bereid de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een vergiet. Spoel de noodles koud en laat ze uitlekken.

Blancheer de broccoliroosjes ± 3 minuten in hetzelfde kookwater. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.

Verhit de wokolie in een koekenpan en bak de goed drooggedepte tofublokjes al omscheppend rondom bruin. Schud ze in een schaaltje.

Doe broccoli, de korianderblaadjes en het sesamzaad in schaaltjes en zet ze op tafel.

Verdeel de noedels over 4 ruime kommen en verdeel naar wens broccoli, prei en tofublokjes erover. Schep de kokendhete bouillon erop. Garneer de soep met korianderblad en sesamzaadjes.

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Tip
Ook lekker met gehalveerde hardgekookte eieren.