Deze extra gevulde kikkererwten en linzensoep met boekweit en sperziebonen zit boordevol groenten. In 35 minuten zet je deze lekkere maaltijdsoep op tafel. Wil je hem iets pittiger voeg dan extra een rood pepertje toe. Heerlijk met een snee home made desembrood.

Hoofdgerecht voor 4 personen

2 el olijfolie
80 g chorizo, in plakjes
1 ui, in partjes
3 teentjes knoflook, in plakjes
3 cm gemberwortel, in reepjes
600 g trostomaten, in stukjes
1 blik kikkererwten à 310 g, afgespoeld en uitgelekt
1 blik linzen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
100 g boekweit
1 el tomatenpuree
1 ½ tuinkruidenbouillontablet
1 l water
225 g sperziebonen
2 el grof gesneden korianderblaadjes

Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de plakjes chorizo uit. Schep ze uit de pan.

Fruit de ui 5 minuten op een laag vuur in het bakvet. Bak de knoflook en gemberwortel op een laag vuur 2 minuten mee.

Voeg de tomaten toe en bak ze op een hoog vuur 5 minuten mee. Schep de kikkererwten, linzen, boekweit en tomatenpuree erdoor.

Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 l water toe. Breng de soep aan de kook en kook de soep 20 minuten op een laag vuur.

Haal intussen de sperziebonen af. Schep ze 7 minuten voor het einde van de bereidingstijd door de soep.

Schep de chorizo door de soep en voeg zo nodig versgemalen peper en zout naar smaak toe. Garneer de kikkererwten en linzensoep met boekweit en sperziebonen met de koriander en serveer met een lekkere snee brood.

Bereidingstijd: ± 35 minuten

Variatietips

• Ook lekker met bruine bonen, witte bonen of maïs.
• Vervang de sperziebonen door plakjes wortel of blokjes knolselderij.
• Liever geen vlees? Laat de chorizo achterwege of strooi in plaats van de chorizo verkruimelde biologische feta over de soep.