Deze kip fingers met avocadodip maak je helemaal zelf. Door de combinatie van kip en linzen eet je minder vlees en krijgen de kip fingers een lekkere luchtige structuur. Met een krokant jasje van havermoutvlokken een heerlijk borrelhapje of serveer ze met een salade of groenteroerbak als hoofdgerecht

Borrelhapje voor 4 of hoofdgerecht voor 2 personen

100 g gare linzen (eventueel uit blik)
150 g kipdijfilet, in kleine stukjes
1 teentje knoflook, gepeld
2 cm rode peper, in ringetjes
2 bosuitjes, in ringetjes
2 takjes sinaasappelmunt, blad grof gesneden
1 el milde Indiase currypasta
1 el maïzena
1 ei
1 volle el bloem
50 g grove havervlokken
zonnebloemolie
1 kleine rijpe avocado
100 ml kwark
smoked Tabasco
Extra nodig: keukenmachine, staafmixer

Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Maal de kip met de knoflook, de helft van de rode peper, het wit van de bosuitjes, de munt, de currypasta en de maïzena in de keukenmachine tot een egaal mengsel. Voeg de linzen toe en pureer met de kip mee.

Vorm van het mengsel 8-10 korte dunne worstjes.

Doe het ei, de bloem en de havermoutvlokken elk in een diep bord. Klop het ei los.

Wentel de kip fingers eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de havervlokken.

Verhit een bodempje olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de kipfingers rondom bruin.

Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schillen. Doe de helften in een hoge beker. Voeg de yoghurt en tabasco naar smaak toe. Pureer met een staafmixer.

Leg de kip fingers op een schaal en verdeel de rest van de bosui en de rode peper erover. Serveer met de partjes limoen en de avocadodip.

Bereidingstijd: ± 30 minuten