Deze koolrabisalade met aardbeien en rucola staat in ongeveer 15 minuten op tafel, ziet er prachtig uit en smaakt ook nog een heel erg lekker! Koolrabi heeft een knapperige structuur en een lichte koolsmaak. De smaak combineert heel goed met die van aardbeien en de rucola geeft samen met de mosterd een beetje pit aan de salade. Serveer de salade met frieten en bijvoorbeeld een vegetarische burger, een stukje gegrilde kip of een biefstukje en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Bijgerecht voor 2 personen

1 koolrabi
200 g Hollandse aardbeien
2 el Griekse yoghurt
2 volle tl grove mosterd
½ el dragonazijn
40 g rucola

Halveer de koolrabi, snijd het onderste stugge stuk van de knolhelften en schil ze. Snijd de helften in plakken van ± ½ cm dik en snijd ze in dobbelsteentjes.

Was de aardbeien en snijd ze in vieren.

Roer een dressing van de yoghurt, de mosterd, de dragonazijn en versgemalen peper en zout naar smaak.

Verdeel de koolrabi, de aardbeien en de rucola over een schaal en schep de dressing erop.

Schep de salade aan tafel om. Serveer de koolrabisalade met aardbeien en rucola met frieten, gebakken aardappelen of een gepofte aardappel en vlees of een vleesvervanger naar keuze.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Tips
• De aardbeien kun je ook vervangen door mango, appel, peer of ananas.
• Liever geen koolrabi neem dan eens een venkelknol. Vervang de mosterd dan door 1 el dille en bestrooi de salade met een beetje fijngesneden dille.
• Verdeel voor een lekkere lunchsalade, blokjes feta of uitgelekte tonijn uit water over de salade.