Met dit recept voor lamskebab met pijnboompitten zet je in en handomdraai een lekker vleesgerecht op tafel. Heerlijk bij de imam bayilde (gevulde aubergine) die je ook op deze site kunt vinden. De lamsworstjes kun je in de grillpan roosteren maar ook voor op de barbecue is dit een heerlijk gerecht.

Hoofdgerecht voor 2 personen

3 teentjes knoflook, gepeld
150 ml Turkse yoghurt
1 tl gemalen komijn
2 kleine sjalotten, gesnipperd
1 eidooier
2 el fijngehakte koriander
1½ el fijngehakte platte peterselie
1 mespunt kaneelpoeder
1 el pijnboompitten, geroosterd
250 g lams- of rundergehakt
1 el olijfolie
chiliflakes of pul biber (Turkse pepervlokken)
Extra nodig: 6 pistoolspiesen

Pers 2 teentjes knoflook boven de yoghurt uit. Voeg zout en een mespuntje komijn naar smaak toe en roer goed door.

Meng de sjalot met 1 uitgeperst teentje knoflook, de eidooier, de koriander, 1 eetlepel van de peterselie, de komijn, het kaneelpoeder, versgemalen peper en zout en de pijnboompitten door het gehakt.

Verdeel het in 6 gelijke porties en vorm van elk portie ene ovaal lapje. Vorm de lapjes om de spiesen tot worstjes. Let erop dat het een mooi homogeen mengsel is zonder scheurtjes.

Verwarm een grillpan voor tot heel heet (of zet de barbecue aan). Bestrijk de worstjes met olie en rooster ze in ± 7 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi de yoghurt met een snufje chiliflakes of pul biber en druppel er een beetje olijfolie over.

Garneer de kebabs met de rest van de peterselie en serveer met de yoghurt. Lekker met de gevulde aubergine (imam bayilde) en met Turks brood.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tip
Ook lekker voor bij de borrel! Maak er kleine balletjes van en geef ze met de yoghurtdip als borrelhapje!