Een lekkere tomatensoep maken is helemaal niet ingewikkeld. In de zomer hebben tomaten veel meer smaak en heb je voor een tomatensoep niet veel meer nodig dan wat ui, een lekkere bouillon en natuurlijk tomaten. Ik voeg nog wat knoflook, ras el hanout, rijst en verse oregano toe. Zo heb je heel eenvoudig een lekkere geurige weekendsoep op tafel staan.

Lunch- of weekendgerecht voor 4 personen

2 el olijfolie
2 uien, in dunne boogjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 tl ras el hanout
600 g trostomaten
3 takjes oregano
1¼ l groente- of kruidenbouillon (eventueel van tabletten)
50 g witte rijst

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Voeg de ras el hanout toe en bak kort mee.

Voeg de tomaten en de takjes oregano toe en bak alles 7 minuten al omscheppend op een hoog vuur.

Schenk de bouillon erbij en voeg de rijst toe. Kook de soep op een laag vuur ± 25 minuten totdat de rijst gaar.

Voeg eventueel versgemalen peper en zout toe en serveer deze lekkere tomatensoep met een snee vers knapperig brood met (gezouten) boter.

Bereidingstijd: ± 45 minuten (incl. 25 minuten koken)

Tips
• Voor de vleesliefhebber kun je eerst wat magere spekreepjes in de olie uitbakken. Je heb dan maar 1 eetlepel olie nodig.
• Serveer de soep als complete maaltijd met een sandwich bestreken met een lik pesto en belegd met een blaadje sla, geitenkaas en wat kappertjes.