Deze linzen met zoete aardappel en pulled kip maakte ik afgelopen week. Ik serveerde er verse mango en yoghurt met peper en citroen bij en strooide er Thaise basilicumblaadjes over omdat die in de kas tegen de klippen opgroeit. Maar je kunt natuurlijk ook korianderblaadjes nemen die smaken ook erg lekker bij dit gerecht.

Hoofdgerecht voor 2 personen

150 g sperziebonen, afgehaald
2 kippendijfilets à ± 100 g
madras currypoeder
3 el arachideolie
2 (rode) uien, in boogjes
3 teentje knoflook, gesnipperd
450 g zoete aardappel, geschild en in stukken
150 ml groentebouillon (van een tablet)
½ mango
2 el citroensap
3 el yoghurt
265 g gekookte linzen (eventueel uit blik)
10 Thaise basilicum- of korianderblaadjes
Extra nodig: huishoudfolie

Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud.

Leg de kippendijfilets op een plank, dek af met de huishoudfolie en sla ze met de onderzijde van een stevige steelpan of vleeshamer dun uit.

Bestrooi ze met currypoeder en peper en zout naar smaak en bestrijk ze met een beetje olie. Verhit een koekenpan op een hoog vuur. Bak de filets in 5-6 minuten per kant bruin en helemaal gaar.

Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de knoflook, 1-2 eetlepels madras currypoeder, de zoete aardappel en versgemalen peper toe en bak 3 minuten mee.

Schenk de bouillon erbij en laat de zoete aardappel, met de deksel op de pan, in ± 6 minuten gaar stoven.

Schil en snijd de mango intussen in dunne partjes van de pit. Roer het citroensap en versgemalen peper en zout naar smaak door de yoghurt. Pluk de kip in reepjes.

Voeg de linzen en de sperziebonen aan de zoete aardappels toe en warm kort door. Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer met de kip, mango en yoghurt. Garneer met de Thaise basilicum- of korianderblaadjes.

Bereidingstijd: ± 35 minuten

Variatietips
• Vervang de sperziebonen door repen paprika of in schuine stukjes gesneden snijbonen.
• Met wat rijst erbij is de hoeveelheid voldoende voor 3 personen.