Met warm weer gaat zo’n glas meloenbowl met aardbeien en basilicum er zeker goed in. Deze heerlijke koude drank boordevol fris fruit lepel en drink lekker weg en kun je eigenlijk op elk moment van de dag serveren. Zorg dat alle ingrediënten goed gekoeld zijn dan blijft de bowl lekker lang koud.

Tussendoortje voor 4 personen

½ Galia meloen, gekoeld
½ cantaloupe meloen, gekoeld
1 bak aardbeien à 250 g, gekoeld
1 sinaasappel, uitgeperst
2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
3 el citroenlimonadesiroop
koolzuurhoudend mineraalwater, gekoeld
Extra nodig: glazen kan of bowlschaal

Schraap met een lepel de zaden uit de meloenhelften. Snijd elke helft in 6 parten en schil ze. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

Maak de aardbeien schoon, snijd de grote in vieren en halveer de rest. Doe al het fruit in een glazen kan of schaal en schep het sinaasappelsap en de siroop erdoor.

Zet het fruit tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voeg vlak voor het serveren de blaadje basilicum en toe en schenk het koolzuurhoudende mineraalwater erop. Serveer de meloenbowl met aardbeien en basilicum direct.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Ook lekker met watermeloen

Vervang de Galia meloen eens door ¼ watermeloen en de basilicum door blaadjes munt.

Andere fruitsoorten

Vanzelfsprekend kun je naar hartenlust variëren met het fruit. Denk eens aan stukjes verse ananas, frambozen, plakjes banaan. Maar ook partjes peer en appel, blauwe bessen en blaadjes citroenmelisse of verveine doen het goed in een bowl.