Van ’t weekend hadden wij familie te logeren en met z’n allen staan we dan in de keuken om een lekkere maaltijd te fabriceren, deze supersimpele meloensalade met feta en rode ui stond ook op het menu! Met slechts vier ingrediënten zet je echt in een handomdraai een lekkere zomerse salade op tafel.

Samen met een (vega) burger en bijvoorbeeld een gepofte zoete aardappel heb je zo een lekkere maaltijd op tafel staan.

1 kleine watermeloen
200 g schapenfeta
1 rode ui
3-4 el extra vierge olijfolie

Halveer de meloen. Snijd de helften in plakken van 1½ – 2 cm dik, schil ze en snijd ze in blokjes. Verdeel de meloenblokjes over een schaal.

Spoel de feta af onder koud stromend water en verbrokkel de kaas boven de meloen.

Pel de ui en snijd hem in ragdunne partjes boven de meloen.

Bestrooi de salade met versgemalen peper en zout en lepel de olijfolie erover.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Variatietips
• Vervang de watermeloen door bijvoorbeeld een Galia en een Pile de Sapo meloen. Of gebruik een halve watermeloen en een Galia meloen.
• Voeg ook eens gehalveerde aardbeien toe en garneer de salade met basilicumblaadjes.