Trek in iets lekkers, maak dan deze omelet met avocado, komkommer en knoflook-muntsaus. Een omelet is zo gemaakt en met een topping van lekkere groenten maak je van een ‘gewone’ omelet een smakelijk hoofdgerecht of verrassende lunch. Serveer als je de omelet als hoofdgerecht maakt nog extra een groene salade erbij.

Lunchgerecht of licht hoofdgerecht voor 2 personen

1 teentje knoflook, gepeld
1/2 tl gemalen komijn
4 el Turkse yoghurt
3 takjes munt, blaadjes fijngesneden
2½ el olijfolie
4 kleine rode uien, in boogjes
4 biologische eieren
¼ komkommer, in schuine plakjes
2 kleine avocado’s, in dunne partjes

Pers de knoflook boven de yoghurt ui en roer het met de gemalen komijn, versgemalen peper en zout naar smaak en 2 eetlepels van de munt door elkaar.

Verhit 1½ eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui op een half hoog vuur al omscheppend in ± 5 minuten zacht en glazig.

Klop intussen 2 eieren met 1 eetlepel water en versgemalen peper en zout naar smaak los.

Verhit ½ eetlepel van de olie in een koekenpan en schenk het losgeklopte ei erin. Bak het ei aan beide kanten lichtbruin en houd het warm. Bak op dezelfde wijze nog een omelet.

Leg de omeletten op de borden en verdeel er de gebakken ui, komkommer en avocado over. Bestrooi met versgemalen peper en 2 eetlepels fijngesneden munt. Serveer de omelet met avocado, komkommer en knoflook-muntsaus direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Nog meer lekkere omeletten

Omelet met ui, courgette en tomaat
Japanse omelet met zeewiersnippers
Gevulde omelet met tuinerwtjes en citroenyoghurt
Boerenomelet met lekker veel groenten