Deze lekkere gevulde omelet met doperwtjes en spinazie gaat er altijd wel in! Zo’n dikke omelet met veel groenten is eenvoudig te maken en je kunt er allerlei restjes groenten in kwijt. Dus ook nog eens een prima no-waste gerecht. Of je hem nu vult met paprika en champignons, prei, boontjes ’t maakt niet uit alles is lekker. Zo kun je een omelet altijd naar je eigen smaak maken. Het enige lastige is dat je erg moet opletten dat de onderkant niet verbrandt. Daarom moet je zo’n dikke omelet altijd op een laag vuurtje laten bakken. Om deze reden bak ik een omelet meestal in een ovenvaste koekenpan. Dan kan ik hem, als de onderkant toch iets te donker lijkt te worden, iets eerder van het vuur en gaar ik hem onder de hete ovengrill af.

Hoofdgerecht voor 2 personen

4 el olie
2 uien, in partjes
1 rode ui, in partjes
2 teentjes knoflook, gepeld
6 eieren
½ el pittige kerriepoeder
150 g doperwtjes (diepvries)
100 g bladspinazie (deelblokjes, diepvries), ontdooid
Extra nodig: eventueel een grote deksel

Verhit 3 eetlepels van de olie in een koekenpan en fruit de uien op een halfhoog vuur in ± 5 minuten goudgeel en glazig. Pers de knoflook erboven uit en bak nog ± 3 minuten op een laag vuur.

Klop intussen de eieren met 2 el koud water, het kerriepoeder en versgemalen peper en zout naar smaak los.

Schep de doperwten en de spinazie door de uien en bak ze kort mee. Voeg de laatste eetlepels olie toe. Schenk het eimengsel erdoor en roer eenmaal goed om. Bak de omelet op een laag vuur totdat de bovenkant bijna droog is.

Keer de omelet met behulp van een passende deksel en bak ook de andere kant lichtbruin. Of schuif de pan onder de hete ovengrill en bak de bovenkant gaar en lichtbruin.

Snijd de omelet met doperwtjes en spinazie in punten en serveer warm. Met een lekkere tomatensalade erbij is deze omelet voldoende voor 4 personen.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Variatietips

Zo’n omelet is ook lekker met:

• Klassiek; met ui, peprika en champignons
• Lekker winters; met prei en spekjes
• Met en Arabische twist; met kikkererwten, rode paprika, ras el hanout en koriander
• Italiaans; met tomaten, zongedroogde tomaatjes, basilicum en mozzarella
• Hollands met een twist; met boerenkool en currypasta