Deze panna cotta met zwarte bessenjam is zo gemaakt en zo’n romig puddinkje is altijd lekker. Panna cotta betekent gekookte room en dat is wat het is. Ik vervang deze keer een gedeelte van de room door karnemelk zodat de puddinkjes lekker fris van smaak en iets minder vet zijn. Heb je geen zwarte bessenjam dan kun je natuurlijk ook een andere jam nemen.

Nagerecht voor 4-6 personen

3½ blaadje gelatine
4 el zwarte bessenjam (of andere jam of compote naar keuze)
300 ml slagroom
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
200 ml biologische karnemelk
Extra nodig: 4-6 puddingvormpjes of glaasjes (inhoud 150 of 100 ml)

Week de gelatine in ruim koud water. Spoel de vormpjes of glaasjes om met koud water. Verdeel de jam over de glaasjes.

Breng de slagroom met de suiker en de vanillesuiker aan de kook en laat de suiker al roerende oplossen.

Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er al roerende in op. Roer de karnemelk erdoor en schenk hert mengsel in de glaasjes. Laat de panna cotta in ± 3 uur opstijven.

Neem de panna cotta uit de koelkast en houd ze enkele tellen in een bakje heet water. Keer een vormpje op mooi bordje en schud goed zodat de panna cotta loskomt. Help de panna cotta zo nodig door er een mesje tussen te steken. Doe dat met alle panna cotta’s.

Serveer de panna cotta met zwarte bessenjam direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Wachttijd: ± 3 uur

Ook lekker als amusetoetje of als onderdeel van een grand dessert

Verdeel de jam over 12 kleine glaasjes en schenk de roombasis erop. Laat deze kleine glaasjes in 2 uur opstijven.