Zin in een lekker curry-achtig gerecht, maak dan deze pittige gehaktballetjes met kokos en sperziebonen eens. Binnen een half uur op tafel en licht pittig van smaak. Door kokosmelk toe te voegen maak je de saus iets milder en ook voor kinderen lekker.

Hoofdgerecht voor 2 personen

250 g biologisch rundergehakt
2 el milde currypasta
25 g gemalen kokos
1 klein ei of 1 eidooier
40 g pistachenoten, grof gehakt
2 el kokosolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
450 g sperziebonen, afgehaald en gebroken
250 g kastanjechampignons, in dikke plakken
200 ml kokosmelk
½ runderbouillontablet
3 takjes munt, blaadjes fijngesneden

Meng het gehakt met 1 eetlepel currypasta, de kokos, het ei, 25 g van de pistachenoten en versgemalen peper en zout naar smaak. Vorm er kleine balletjes van.

Verhit de kokosolie in een braadpan en bak de balletjes op een halfhoog vuur rondom bruin en gaar. Schud de pan regelmatig om zodat de balletjes mooi bruin bakken. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord.

Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur in het bakvet van de gehaktballetjes in ± 5 minuten al omscheppend glazig. Voeg 1 eetlepel currypasta, de sperziebonen, 200 ml warm water, de kokosmelk en het verkruimelde bouillonblokje toe en breng alles aan de kook.

Kook alles met een deksel op de pan, op een laag vuur 5 minuten. Voeg na ± 3 minuten de champignons toe. Warm aan het einde van de bereidingstijd de gehaktballetjes kort mee. Bestrooi de pittige gehaktballetjes met de munt en de rest van de gehakte pistachenoten. Serveer de pittige gehaktballetjes met kokos en sperziebonen met (jasmijn)rijst.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Kies groenten die je lekker vindt of groenten uit het seizoen!

• stukjes paprika
• bloemkool of broccoliroosjes
• snijbonen
• peulen of sugarsnaps
• kikkererwten
• linzen