Deze puntpaprika’s gevuld met gehakt en tuinerwtjes stonden gisteravond bij ons op tafel. Als kind waren gevulde paprika’s en gevulde tomaten mijn lievelingsgerechten. Ik was een slechte eter en ook nog eens een magere spriet dus mijn moeder maakte regelmatig gevulde paprika’s en tomaten. Die gingen namelijk altijd schoon op.
Ik maakte deze keer een gehaktvulling met een Mediterraan tintje. De tuinerwtjes geven nog wat extra kleur aan het gehakt.

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 puntpaprika’s
1 el olijfolie
2 uien, in dunne boogjes
200 g mager rundergehakt
2 el pijnboompitten
100 g tuinerwtjes
½ el andaluskruiden
2 el tomatenpuree
100 g tuinerwten, diepvries
2 el Parmezaanse kaas schilfers
Extra nodig: passende ovenschaal

Breng in een passende pan een flinke laag water aan de kook en kook de hele paprika’s 7 minuten. Neem ze voorzichtig uit de pan en laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui op een halfhoog vuur glazig.

Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Bak de pijnboompitten 2 minuten mee.

Voeg de el andaluskruiden, 100 ml heet water en de tomatenpuree toe en breng alles al omscheppend aan de kook.

Schep de tuinerwten en versgemalen peper en zout naar smaak erdoor en neem de pan van het vuur.

Snijd de paprika’s in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in de ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.

Schenk een bodempje heet water in de ovenschaal. Bak de gevulde paprika’s 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de puntpaprika’s gevuld met gehakt en tuinerwtjes bestrooid met de Parmezaanse kaas en geef er linguine met olijfolie en knoflook (zie tip) bij.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Tips
• Verwarm voor de linguine met olijfolie en knoflook 3 eetlepels olijfolie extra vierge op een laag vuur. Pers er 2 gepelde teentjes verse knoflook boven uit. Let op de knoflook mag niet verbranden! Schenk dit mengsel over de afgegoten pasta en bestrooi met versgemalen peper naar smaak.
• Liever geen vlees? Vervang het rundergehakt dan door vegetarisch gehakt.
• Met deze vulling kun je ook heel goed gevulde tomaten maken. Hol daarvoor grote tomaten (vleestomaten of coeur de boeuf) uit en vul ze met het gehaktmengsel. Reken op 2 flinke tomaten per persoon.

Weetje
Tuinerwtjes of doperwtjes?
Tuinerwtjes, doperwten, velderwtjes je komt van alles tegen als je bij de supermarkten in de diepvries zoekt naar doperwten. Maar wat is nu het verschil? ’t Is eigenlijk heel eenvoudig. Tuinerwtjes zijn hetzelfde als doperwtjes, wel worden tuinerwtjes jong geplukt dus het zijn niet van die enorme knikkers. Tuinerwtjes hebben ene korte kooktijd, zijn mooi groen met een lekkere bite en iets zoet van smaak. Velderwtjes zijn jonge en nog groene kapucijners! Ik gebruik altijd diepvries velderwten als ik een captains dinner maak. Zo lekker! Het recept voor een Captains dinner vind je hier!