Voor deze quiche met spruitjes, puntpaprika’s en kaas maak ik gebruik van kant en klaar quichedeeg. Heel handig die rollen koelvers deeg, ik heb er altijd een stel op voorraad, gewoon in de koeling maar ook in de diepvries. Met wat groenten, eieren, room en kaas maak je dan snel en eenvoudig zo’n lekkere hartige taart.

Hoofdgerecht voor 4 personen

2 el olijfolie
2 uien, in dunne partjes
2 teentjes knoflook, gepeld
250 g kleine spruitjes gehalveerd
2 rode puntpaprika’s, schoongemaakt en in ringen
1 rol quichedeeg à 300 g
3-4 eieren
150 ml slagroom
1 el madras currypasta
100 g feta
5 takjes koriander
Extra nodig: quichevorm ø 28 cm

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Neem de rol quichedeeg 15 minuten van tevoren uit de koelkast.

Verhit de olie in een wok en fruit de ui al omscheppend in ± 3 minuten lichtbruin. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de spruitjes en de paprika toe en bak ze 5 minuten al omscheppen mee. Neem de wok van het vuur.

Leg het quichedeeg met het bakpapier in de vorm. Knip zo nodig het uitstekende bakpapier eraf.

Klop de eieren met de slagroom, de currypasta, versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.

Verdeel de groenten over de bodem van het quichedeeg. Schenk het eimengsel erin en verkruimel de feta erboven. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten lichtbruin en gaar.

Neem de quiche uit de oven en laat het 10 minuten staan. Pluk de korianderblaadjes in stukjes boven de quiche, snijd hem in punten.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 30 minuten

Tips
• Serveer voor extra groenten een lekkere salade bij de quiche met spruitjes, puntpaprika’s en kaas, bijvoorbeeld de kropsla met komkommer en kruidenyoghurt.
• Voor de quiche kun je natuurlijk ook andere groenten nemen. Bijvoorbeeld sperziebonen, courgette, paddenstoelen of blokjes knolselderij. Maar ook venkel, boerenkool of spinazie smaken heerlijk in een quiche.