Voor vandaag staat deze ravioli met wortel, courgette en Italiaanse worst op het menu. Pastagerechten staan meestal snel op tafel. Daarom vallen dit soort gerechten bij ons onder de noemer lekker doordeweeks.

Ik gebruik in dit recept koelverse ravioli. Maar als je in de buurt van een Italiaanse winkel woont zou ik zeker verse ravioli halen. Met lekker veel groenten, Italiaanse droge worst uit Puglia en een gekoelde rode wijn wordt dit beslist een heerlijke maaltijd.

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

1 el olijfolie
75 g Italiaanse droge worst, in dunne plakjes
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
200 g winterwortel, geschild in en reepjes
1 courgette, in halve plakjes van ½ cm dik
250 g koelverse ravioli 5 formaggio
stukje Parmezaanse kaas
1 el fijngesneden basilicum

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de plakjes worst knapperig uit. Schep ze uit de pan.

Fruit de ui met de knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de wortel toe en bak ze 3 minuten mee.

Schep de courgetteplakjes erdoor en bak ze al omscheppen beetgaar. Kook gelijktijdig de ravioli in ruim water met zout beetgaar.

Giet de ravioli af. Verdeel de groenten en de worstplakjes erover en rasp er Parmezaanse kaas boven. Garneer met de basilicum.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Variatietips
• Ook lekker met dunne salami of chorizo.
• Vervang de winterwortel ook eens door paprika, champignons of cavolo nero.

Tip
Serveer met een tomatensalade. Snijd 400 g cocktailtomaatjes in vieren. Meng met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. En garneer met fijngesneden basilicum.